Dania główne
Menu Arcadius Restaurant

Dwa domowe steki a'la burger,
ze świeżymi warzywami, w otoczeniu frytek (400g.)
( Two homemade steak a'la burger, with fresh vegetables, surrounded by chips
26,-
Lazagne po Bolońsku
pod płaszczem z beszamelu i parmezanu (350g.)
(Lasagne Bolognese
under the umbrella of the béchamel sauce,
and parmesan cheese)
26,-
Wegetariański duet krokietów pieczarkowo-warzywnych podany z czystym barszczem czerwonym (200g.)
(Vegetarian duo croquettes with mushrooms,
and vegetables, served with red borscht )
21,-
Filet z marynowanej karkówki podany na sosie demi-glace z czeskimi knedliczkami(350g.)
(Marinated pork fillet served on a demi-glace sauce with Czech bread dumplings)
28,-
Polędwica podana na białych szparagach, z winnym sosem serowym (200g)
(Sirloin served on white asparagus, with wine- cheese souce}
27,-
Grillowany stek z piersi kurcząt, podany z dipem coctilowym (200g)
(Grilled chicken breast, served with cocktail sauce)
23,-
Rostbeef w królewskim rozmiarze na sosie z zielonego pieprzu (250g)
( Rostbeef the royal size, served on green pepper sauce }
39,-